WordPress - YouTube video's toevoegen


Een bijzondere handige feature binnen WordPress is het eenvoudig kunnen insluiten van video's onder andere afkomstig van YouTube en het insluiten van berichten van Twitter. Deze mogelijkheid bestaat sinds WordPress versie 2.9. Het is zo simpel als het plaatsen van een URL in een bericht of pagina en zodoende is het dus niet meer nodig om de daadwerkelijke HTML-code (iframe) van bijvoorbeeld een video van YouTube in te sluiten.

Om een video van YouTube toe te voegen aan een bericht of pagina ga naar de pagina van de betreffende video op de videowebsite. Pak dan de URL (bijvoorbeeld https://www.youtube.com/watch?v=GBdWUbXY828) en plaats deze gewoon tussen de tekst. WordPress zal dan automatisch het geplaatste adres omzetten naar een video.

Wil je invloed kunnen uitoefenen op het formaat dan plaats je de URL tussen [embed] shortcodes. In dat geval kun je bijvoorbeeld een breedte en een hoogte meegeven.

[embed width="450" height="350"]https://www.youtube.com/watch?v=GBdWUbXY828[/embed]


Andere websites

Op dezelfde manier kan dit gedaan worden met een bericht van Twitter. Open in dat geval de detailpagina van een tweet en plak de URL tussen de tekst in de editor van WordPress.

Er zijn nog meer websites waarvoor dit werkt, onder andere Vimeo, Flickr, Hulu, DailyMotion, Blip.tv, SlideShare, Scribd, PollDaddy, Instagram, FunnyOrDie.com, WordPress.tv, VideoPress, SoundCloud, Rdio, Bunkr, Spotify, Viddler en Photobucket.