WordPress - Extra velden (Custom fields) tonen


Bij elk bericht en bij elke pagina in WordPress bestaat de mogelijkheid om extra velden (custom fields) toe te voegen. In deze velden kun je bepaalde content kwijt zoals bijvoorbeeld een tweede titel. Helaas is hier standaard geen wysiwyg bij aanwezig, indien er extra HTML code benodigd, denk aan een link of een tabel, dan dient deze code of in de template te worden geplaatst of handmatig te worden toegevoegd aan het custom field.

Om deze velden te gebruiken aan de voorkant van een website kan de onderstaande code worden gebruikt in het gebruikte template. Op de onderstaande manier wordt het veld opgeroepen en wordt er gekeken of het veld is gevuld. Indien dit niet het geval is dan kun je bijvoorbeeld standaard alternatieve content tonen. Vul op de plek 'Veldnaam' op de eerste regel de naam in van het bewuste extra veld zoals deze is ingevoerd in WordPress.

<?php
        $customfield = get_post_meta($post->ID, 'Veldnaam', true);
        if ($customfield == ''):
                echo "Alternatieve content";
        else:
                echo $customfield;
        endif;
?>

Velden toevoegen aan titels van berichten

Wil je automatisch de inhoud van een custom field toevoegen aan bijvoorbeeld titels van berichten dan kan dit door de onderstaande code toe te voegen aan het bestand functions.php van het gebruikte thema. Vul uiteraard hier ook de juiste veldnaam in.

function fields_to_post($title ){
        global $post;
        $customfield = get_post_meta($post->ID, 'Veldnaam', true);
        $title = $customfield . ' ' . $title;
        return $title ;
};
add_filter('the_title', 'fields_to_post');