WordPress - Samenvatting (Excerpt) aanpassen


In je eigen template kan met de onderstaande code in de loop ingesteld worden dat voor elk bericht een samenvatting getoond moet worden in plaats van het volledige bericht.

<?php
        the_excerpt('');
?>


Standaard zal WordPress deze samenvatting afkappen op de eerste 55 woorden van een bericht en daarnaast is het mogelijk om deze samenvatting te overschrijven door bij een bericht een samenvatting in te voeren. In dit laatste geval zal de lengte van de ingevoerde samenvatting aangehouden worden en is het limiet van 55 woorden niet van toepassing

Echter als 55 woorden te weinig is of juist net iets teveel dan kan dit aantal eenvoudig aangepast worden. Plaats dan de onderstaande code in het functions.php bestand van het gebruikte thema of in een eigen plugin voor WordPress en pas het aantal aan naar wens.

function excerpt_length() {
        return 35;
}
add_filter( 'excerpt_length', 'excerpt_length');


Aanvullend kun je hetgeen waarmee de samenvatting afgesloten wordt wijzigen naar wens met de onderstaande code. Standaard zal de samenvatting worden afgesloten met [].

function new_excerpt_more() {
        return ' ...';
}
add_filter('excerpt_more', 'new_excerpt_more');


Alternatief

Wil je het inkorten van samenvattingen liever oplossen in de template zelf dan kan dit natuurlijk ook. Plaats dan de volgende code en pas het aantal toegestane woorden aan.

<?php
        $limit = 5;
        $excerpt = get_the_excerpt();
        $post = wp_trim_words($excerpt, $limit, '<a href="'. get_permalink() .'"> ... Lees verder</a>');
        echo $post;
?>