WordPress - Dummy content


Zodra je begint met het ontwikkelen van een website op basis van WordPress dan begin je met een lege installatie. Er is een enkel bericht en een enkele pagina beschikbaar maar hier stopt het dan ook al snel. Indien je nog geen concrete content hebt voor een website dan kan het handig zijn om voor de ontwikkeling al wel dummy content te gaan plaatsen.

Het voordeel van dummy content is dat je dan al goed kunt zien hoe berichten, categorieŽn, tags en pagina's worden getoond aan de voorkant. Tevens kun je direct controleren of het plaatsen en uitlijnen van afbeeldingen op de correcte manier gaat evenals het plaatsen van onderschriften, opsommingen en diverse koppen (H1 t/m H6).

Op deze manier kan een nieuw thema bijvoorbeeld al goed worden getest. Zodra dan de ontwikkeling is afgerond en de site is klaar om gevuld te worden verwijder je de content.

Importeren

Op WordPress.org is een XML bestand met dummy content te vinden die je kunt importeren. Het uitgebreide bestand met dummy content kan hier (zip) worden gedownload.

Ga dan in WordPress aan de linkerkant naar het menu item Extra en klik daarna op Importeren. Je krijgt dan verschillende mogelijkheden in beeld waaronder onderaan de optie 'WordPress'. Klik op dit laatste item en er zal een popup openen waarmee de plugin WordPress Importer toegevoegd kan worden aan WordPress. Deze plugin die is gemaakt door het team van WordPress zelf gebruiken we nu om de dummy content te importeren maar deze kan ook gebruikt worden om content uit een andere installatie te importeren.

Na het installeren van de plugin kom je op de pagina om content te importeren. Pak dan het bestand uit en importeer deze hier via de knop Bladeren. Het bestand voegt een groot aantal berichten toe, categorieŽn, tags, pagina's, reacties, afbeeldingen en ook gebruikers. Let op dat je deze gebruikers uitschakeld zodra de ontwikkeling is afgerond.