WordPress - Bestanden mogen uploaden


Standaard is het niet toegestaan in WordPress om alle typen bestanden te uploaden. Standaard gaat het om onder andere afbeeldingen en video's die geupload mogen worden maar bijvoorbeeld .exe bestanden zijn niet toegestaan. Wil je dit echter wel kunnen dan kan dit eenvoudig gerealiseerd worden door de onderstaande regel toe te voegen aan het bestand wp-config.php. Na het instellen is het zo dat alleen Beheerders alle soorten bestanden mogen uploaden, deze extra regel is dus niet van toepassing op redacteuren.

define('ALLOW_UNFILTERED_UPLOADS', true);


Beperken en rechten geven aan redacteuren

Met de bovenstaande code mogen alle soorten bestanden worden toegevoegd door beheerders. Je kunt dit eventueel ook beperken tot bijvoorbeeld alleen .exe bestanden en dan tevens beschikbaar maken voor redacteuren. In plaats van de bovenstaande code voeg je dan de onderstaande code toe aan het functions.php bestand van het gebruikte thema.

In het onderstaande geval gaat het specifiek om .exe bestanden maar op deze manier kun je ook andere bestandsextensies toevoegen en zodoende dus toestaan. Met de onderstaande code mogen ook redacteuren deze bestanden uploaden naar WordPress.

function custom_upload_mimes ( $existing_mimes=array() ) {
        $existing_mimes['extension'] = 'mime/type';
        $existing_mimes['exe'] = 'application/x-msdownload';
        return $existing_mimes;
}
add_filter('upload_mimes', 'custom_upload_mimes');