HTML - Metatags - Redirect met Metatag


Het automatisch doorsturen van bezoekers naar een andere pagina of website kan op verschillende manieren. Een dergelijke manier is het plaatsen van een simpele Metatag in het HEAD gedeelte van een website. Op deze manier stuur je bezoekers automatisch door van de oude locatie naar de nieuwe locatie. Nadeel van deze methode is dat de oude locatie altijd zal moeten blijven bestaan omdat hier de metatag in een pagina staat.

Google

Belangrijk om te noteren dat Google in dit geval geen fan is van deze methode en uiteindelijk is het dan ook beter om het doorsturen van bezoekers te regelen met een 301 redirect. Hoe een 301 redirect ingesteld kan worden vind je hier: Redirect instellen.

Plaatsen

Besluit je toch om deze Metatag te gebruiken pak dan de onderstaande code en plaats deze in de HEAD op de oude locatie. Vul in de metatag dan de nieuwe locatie in.

<meta http-equiv="refresh" content="0;URL=http://www.nieuweadres.nl" />


De 0 in de code staat voor het aantal seconden dat het duurt voordat een bezoeker automatisch door wordt gestuurd. Dit kun je gewoon wijzigen in een eigen gewenste tijd in het geval dat je bijvoorbeeld eerst nog een melding wilt tonen op de pagina.