Magento - Toolbar template


In Magento is het zo dat boven het overzicht met producten een Toolbar wordt getoond. In deze toolbar staat onder andere het totale aantal artikelen, de mogelijkheid om te schakelen tussen Lijst en Rooster en diverse sorteeropties. Vervolgens staat onder het overzicht met producten nogmaals precies dezelfde toolbar met dezelfde opties.

Wil je onder het overzicht met producten een aantal opties standaard niet tonen dan kan er specifiek voor onder de producten een ander template worden gebruikt dan voor de toolbar die boven de producten staat. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je onder het productoverzicht bijvoorbeeld alleen navigatie wilt tonen met eventueel het aantal artikelen.

Open dan als eerste het bestand list.phtml in de map template/catalog/product. Onderaan in het bestand list.phtml staat dan de onderstaande regel om de toolbar te plaatsen.

<?php
        echo $this->getToolbarHtml();
?>


In plaats van de bovenstaande regel gebruik dan de onderstaande regel. In deze regel wordt het bestand toolbar_bottom.phtml aangeroepen. Dit bestand bestaat standaard nog niet, maak zodoende een kopie van toolbar.phtml en noem deze toolbar_bottom.phtml. Vervolgens kun je aanpassingen doorvoeren alleen voor de toolbar onder het overzicht.

<?php
        echo $this->getToolbarBlock()->setTemplate('catalog/product/list/toolbar_bottom.phtml')->toHtml();
?>