Magento - Talen installeren


Nadat je Magento hebt ge´nstalleerd zul je zien dat het pakket volledig in het Engels is. Hoewel je onderin al wel kunt overschakelen naar bijvoorbeeld het Nederlands zul je zien dat na het overschakelen Magento nog gewoon in het Engels weergegeven zal worden. Voor de admin wellicht nog niet direct heel belangrijk maar voor de voorkant wel is dat als je een andere taal wilt gaan gebruiken je een taalpakket zal moeten gaan installeren.

Via Magento Connect zijn er verschillende taalpakketten beschikbaar waarvan hieronder een aantal die veel gebruikt worden waaronder uiteraard het Nederlandse taalpakket.

Het is daarnaast altijd wel goed om de ge´nstalleerde vertalingen nog even te controleren. De aangeboden taalpakketten zijn allemaal afkomstig van Magento zelf, er zijn daarnaast ook taalpakketten te vinden gemaakt door andere gebruikers / bedrijven. Het toevoegen van een taal kan door in de admin te gaan naar Systeem en te kiezen voor Magento Connect en vervolgens voor Magento Connect Manager. Plak daarna de Extension Key.

De taalpakketten Nederlands, Frans en Duits zijn sinds eind 2014 niet meer beschikbaar. De reden waarom deze offline zijn is niet duidelijk.
Spaans Chinees Portugees