Magento - Voorbeelddata installeren


Indien je een nieuwe shop gaat opzetten en je geen zin hebt om zelf categorieŽn, producten en pagina's te gaan instellen om mee te testen dan kan het handig zijn om gebruik te maken van de voorbeelddata van Magento. Dit kan dan gebruikt worden bij het ontwikkelen van de shop en het thema, later verwijder je dan alle categorieŽn, producten en pagina's weer als het tijd is om de nieuwe webshop te gaan vullen met echte data.

De geboden voorbeelddata is een pakketje van ongeveer 10 MB dat gedownload kan worden op Magentocommerce.com onder het kopje Sample Data. Het is op deze pagina dan wel vereist dat je eerst inlogt. Een alternatieve locatie om het pakketje met voorbeelddata te downloaden is hier, in dat geval is het niet vereist om eerst in te loggen.

Wat belangrijk is om te weten is dat de voorbeelddata eerst moet worden geÔnstalleerd voordat Magento zelf wordt geÔnstalleerd. Indien je al beschikt over een werkende installatie van Magento dan installeer de voorbeelddata dan niet. Het pakketje bestaat als eerste uit een database die geimporteerd moet worden en uit een aantal afbeeldingen.

Na het installeren van de voorbeelddata beschik je onder andere over 120 producten, dit zijn simpele, configureerbare, gegroepeerde, virtuele en gebundelde producten. Daarnaast worden er nieuwe attributen toegevoegd, 13 nieuwe attributensets en 25 categorieŽn. En er worden 7 nieuwe pagina's, 4 nieuwe statische blokken en slechts ťťn klant toegevoegd.