Magento - WordPress koppelen


WordPress wordt vaak gebruikt in combinatie met Magento. Er is eventueel een gratis extensie beschikbaar om een koppeling te kunnen maken tussen beide pakketten.

In dat geval kan WordPress gebruikt worden om bijvoorbeeld een blog op te zetten die dan wordt getoond in het jasje van Magento zodat je onderdelen zoals de winkelwagen kunt blijven tonen bij het openen van een blogbericht. Een groot nadeel is echter wel dat door de koppeling de meeste plugins voor WordPress niet meer gebruikt kunnen worden.

Er zijn wel een aantal plugins die nog gebruikt kunnen worden maar hiervoor dienen aanvullende add-ons van de ontwikkelaar te worden aangeschaft om ondersteuning toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan de integratie van Advanced Custom Fields en Contact Form 7. Standaard is er overigens wel ondersteuning voor de SEO plugin van Yoast.

Toevoegingen

Hieronder nog een aantal handige codes die van pas kunnen komen bij het gebruik van WordPress gekoppeld aan Magento met behulp van de bovenstaande extensie.

CategorieŽn

Met deze code kan in Magento een overzicht met categorieŽn worden getoond.

<?php
        echo Mage::getSingleton('core/layout')->createBlock('wordpress/sidebar_widget_categories')->setTemplate('wordpress/sidebar/widget/categories.phtml')->toHtml();
?>


Custom Fields

Op de onderstaande manier roep je custom fields op.

<?php
        echo $post->getMetaValue('Subtitel');
?>