Magento - Contactformulier uitbreiden


Magento beschikt standaard over een contactformulier met een beperkt aantal velden. Het is in Magento niet mogelijk om nieuwe formulier toe te voegen tenzij er gebruik wordt gemaakt van een extensie, wel is het mogelijk om redelijk eenvoudig het bestaande formulier uit te breiden met extra invoervelden naast Naam, E-mail, Telefoon en Reactie.

Open dan als eerste het bestand met het formulier, te vinden op volgende locatie.

app/design/frontend/default/[naam]/template/contacts/form.phtml


Voeg dan de onderstaande code bestaande uit een label en een veld toe aan de opsomming in het formulier, bijvoorbeeld na het veld om een telefoonnummer in te voeren. Indien je wilt dat het veld verplicht ingevuld wordt voeg dan aan het invoerveld de classnaam 'required-entry' toe. Het veld dient daarna verplicht ingevoerd te worden.

<li>
        <label for="test"><?php echo $this->__('Nieuw veld') ?></label><br />
        <input name="new-field" id="new-field" title="<?php echo $this->__('Nieuw veld') ?>" value="" type="text"/>
</li>


Na het bewerken van form.phtml moet de waarde nog wel aan de mail die wordt verzonden worden toegevoegd. Ga hiervoor in Magento naar Systeem en kies voor Transactionele e-mails en open de mail die bij het contactformulier hoort. Indien deze nog niet aanwezig is maak dan een nieuwe e-mail aan voor het contactformulier, koppel deze dan later door te gaan naar Systeem, Configuratie, Contacten. Selecteer dan hier de nieuw gemaakte mail.

Aan de e-mail voor het contactformulier voeg de onderstaande code toe. Zorg dat in deze regel de naam van het veld overeenkomt met het daadwerkelijk toegevoegde veld.

Nieuw veld: {{var data.new-field}}