Magento - CategorieŽn uit het blok met filters


Standaard is het zo dat Magento categorieŽn, indien deze beschikbaar zijn, zal toevoegen bovenaan het blok met filters naast het overzicht met producten. Magento toont dan eerst de (sub)categorieŽn en eronder de diverse beschikbare filters zoals bijvoorbeeld prijs, kleur, etc. Om deze categorieŽn hier niet meer te tonen onderneem de volgende stappen.

Het uitschakelen van categorieŽn kan eenvoudig worden gedaan in het catalog.xml bestand van het gebruikte thema. Het bestand is te vinden op de volgende locatie.

/app/design/frontend/default/[templatenaam]/layout


Zoek vervolgens in het bestand de onderstaande regel op onder de comment Category layered navigation layout. Hiermee worden de filters toegevoegd aan de linkerkant.

<block type="catalog/layer_view" name="catalog.leftnav" after="currency" template="catalog/layer/view.phtml"/>


Vervang dan deze regel door de onderstaande drie regels en upload catalog.xml. Vanaf dat moment worden er geheel geen categorieŽn meer getoond in het blok met filters.

<block type="catalog/layer_view" name="catalog.leftnav" after="currency" template="catalog/layer/view.phtml">
        <action method="unsetChild"><alias>category_filter</alias></action>
</block>

Alternatieve manier

Ga eerst naar de onderstaande locatie en download alleen het bestand View.php. Dit bestand zal na het bewerken op een andere locatie weer moeten worden opgeslagen.

/app/code/core/Mage/Catalog/Block/Layer/View.php


Open het bestand en zoek de onderstaande drie regels op.

protected function _getCategoryFilter() {
        return $this->getChild('category_filter');
}


Plaats dan voor de tweede regel twee keer een / zodat je de onderstaande code krijgt.

protected function _getCategoryFilter() {
        //return $this->getChild('category_filter');
}


Dan ben je klaar met het bewerken van het bestand View.php die nu op een andere locatie geplaatst moet worden. In plaats van app/code/core gaat het om app/code/local. Deze map genaamd local bestaat standaard niet dus zal moeten worden aangemaakt. De reden dat het wijzigen van View.php op deze manier gaat is om te voorkomen dat de gemaakte wijzigingen in het bestand weer ongedaan gemaakt worden bij een toekomstige update.

/app/code/local/Mage/Catalog/Block/Layer/View.php