jQuery - noConflict


In het geval dat je graag jQuery wilt gebruiken maar er een ander framework zoals Mootools wilt gebruiken of al wordt gebruikt dan kan noConflict uitkomst bieden. noConflict is specifiek bedacht om conflicten met andere frameworks te voorkomen, het probleem is namelijk dat net als jQuery ook andere frameworks een dollarteken gebruiken. Gebruik je alleen jQuery, Mootools, of een ander framework dan is er niets aan de hand tijdens het maken van scripts maar zodra je gaat combineren dan beginnen de problemen.

Door noConflict te gebruiken kan het andere framework gebruikmaken van het dollarteken en wordt jQuery aangesproken met het woord jQuery, in de jQuery code moet in dat geval dan het dollarteken worden vervangen door het woord 'jQuery' zoals hieronder in het voorbeeld. Uiteindelijk is het natuurlijk het mooist als je alleen jQuery gebruikt maar soms ontkom je er niet aan dat je te maken krijgt met een ander framework zoals Mootools.

Het toepassen gaat zoals op de onderstaande manier. Eerst roep je het andere framework aan en daarna roep je jQuery aan. Eronder volgt dan de vermelding noConflict.

<script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.1.1/jquery.min.js"></script>
<script>
        jQuery.noConflict();
        jQuery(document).ready(function($) {
                jQuery(".element").hide();
        });
        // Code van een ander framework
</script>


Als alternatief kun je ook een ander woord instellen als 'jQuery' zoals hieronder is gedaan.

<script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.1.1/jquery.min.js"></script>
<script>
        var jq = jQuery.noConflict();
        jq(document).ready(function($) {
                jq(".element").hide();
        });
        // Code van een ander framework
</script>