HTML - Nofollow toevoegen aan een link


Voor links bestaat er een nofollow tag, deze is bedacht in 2005 door Google als maatregel tegen commentspam. Dit zijn links die vaak worden geplaatst door spammers die op deze manier misbruik maken van populaire blogs en websites. Het nofollow attribuut geeft als mogelijkheid om aan Google en anderen aan te geven een bepaalde link naar een interne pagina of een externe website niet te volgen en zodoende geen waardering te geven.

Je hoeft het attribuut in principe niet te gebruiken voor interne links al kun je nofollow wel gebruiken op het moment dat je echt niet wilt dat een bepaalde pagina waardering krijgt zoals bijvoorbeeld een loginpagina die verder niet relevant is voor Google. Wat betreft links naar andere pagina's zoals een disclaimer zou je ook nofollow kunnen gebruiken.

Uiteindelijk kun je beter je tijd steken in het creren goede content die vervolgens veel inkomende links kan genereren met als gevolg dat je beter scoort in Google. Daarbij komt nog dat je er dan beter aan doet om niet te linken naar een bepaalde pagina (mits mogelijk) of n keer te linken en zodoende een link niet op elke pagina te plaatsen.

Nofollow kan met name handig zijn, en dit wordt ook geadviseerd door Google, voor links die in opmerkingen worden geplaatst, andere plekken waar een bezoeker zelf een link kan toevoegen en als laatste zeker voor betaalde links. Toevoegen van Nofollow gaat als volgt.

<a href="http://www.website.nl/" rel="nofollow">Link</a>