Adobe Photoshop - Watereffect


Een watereffect maken, ook te gebruiken voor bijvoorbeeld een bloed effect maar hieronder het 'vriendelijkere' watereffect. Open een afbeelding, in het voorbeeld is onderstaande afbeelding gebruikt met de grootte 300 X 129 pixels.

Watereffect

Maak een nieuwe laag aan, druk D op de standaard voor en achtergrondkleur in te stellen en ga naar Filter, Render en klik op Clouds.

Watereffect

Klik bovenin op Filter, Stylize en klik op Find edges.

Watereffect

Ga nu naar Image, Adjustmenst en klik op Levels en verander het eerste Input Level, zodat het eruit ziet zoals hieronder.

Watereffect

Om nu druppels te maken ga naar Filter em klik op Sketch en kies voor Plaster. Gebruik hierbij de onerstaande instellingen.

Balance: 40
Smooth: 14
Light: Top Left.

Hieronder het resultaat.

Watereffect

Om het nog iets beter te maken ga naar Filter, Sharpen en klik op Unsharp Mask. Gebruik hier de volgende instellingen:

Amount: 500
Radius: 1.0
Threshold: 0

Selecteer nu de Magic Wand Tool en zet bovenin in de werkbalk de tolerantie op 10, en klik op de zwarte ruimte tussen de druppels. Druk op de delete toets en je krijgt het onderstaande resultaat.

Watereffect

Om de druppels meer op water te laten lijken verander de blending optie in Soft light.

Watereffect

Ga nu naar Select en klik Inverse om de selectie om te keren zodat de druppels zelf geselecteerd zijn. Selecteer nu de achtergrond laag en ga naar Filter, Distort en kies voor Spherize en zet het op 35% en je watereffect is klaar.

Watereffect