Adobe Photoshop - Vuurletters


Vuurletters maken in Photoshop, volg daarvoor de volgende stappen. Open een nieuw document van 300 x 200 pixels met een zwarte achtergrond. Typ nu met je teksttool een letter, in dit geval de W met het lettertype Impact, lettergrootte 140 pt met de kleur wit.

Vuurletters

Klik nu met de rechtermuisknop op de tekstlaag en selecteer de optie Rasterize Type.

Nu draaien we als eerste de letter, ga naar Edit en klik hier op Transform en kies voor Rotate 90 CCW. Verplaatst daarna de letter een stukje naar rechts.

Vuurletters

Nu gaan we het eerste effect toevoegen. Ga hiervoor naar Filter, Stylize en klik op Wind. Neem de onderstaande instellingen over.

Vuurletters

Herhaal deze stap twee keer en je krijgt een resultaat vergelijkbaar met de afbeelding hieronder.

Vuurletters

We draaien nu het hele plaatje terug naar de oude positie, ga naar Edit, Transform en klik op Rotate 90 CW en verplaats de letter terug naar het midden.

Nu gaan we hem iets vervagen met de Gaussian Blur, ga naar Filter, Blur en kies voor Gaussian Blur en zet de radius op 2, het ziet er dan uit als hieronder.

Vuurletters

De volgende stap is om de letter te kleuren, ga naar Image Mode en klik op Grayscale, kies Merge voor de vraag of je alle lagen wilt samenvoegen.

Ga weer naar Image, Mode en klik dan op Indexed Color en vervolgens op OK. Ga nog 1 maal naar Image, Mode en selecteer dan Colortable, selecteer in het venster bovenin Black Body.

Vuurletters

Vuurletters

Dan is de vuurletter klaar, echter is er dan ook nog de optie om er een achtergrond aan toe te voegen. Zet hiervoor de afbeelding weer terug naar RGB door bovenin in het menu naar Image te gaan en op Mode te klikken en vervolgens voor RGB Color te kiezen.

Maak dan een nieuwe laag waarop de achtergrond geplaatst gaat worden en maak hierop de gewenste achtergrond. Verschuif dan de laag naar onderen zodat deze zich onder de vuurletter bevindt en klik dan op de laag met de vuurletter zelf. Druk dan op Normal bovenaan het lagenpallet zoals in de bijgevoegde screenshot en kies hier bijvoorbeeld voor Lighten. Dan krijg je de achtergrond te zien met de letters ervoor.

Vuurletters

Vuurletters