Adobe Photoshop - Een snelle selectie


Met een klein beetje geluk, krijgt je in praktijk de afbeeldingen aangeleverd. Soms zullen het goede afbeeldingen zijn, al dan niet van te voren bewerkt. Toch wilt je vaak de afbeeldingen niet gebruiken zoals ze aangeleverd zijn. Je heeft ze liever schoon, of je gaat slechts een deel van de afbeelding gebruiken. Hieronder een dergelijke situatie waarin de appel wordt vrijgemaakt van de achtergrond.

Een snelle selectie

Voer eerst een snelle selectie uit met de Magic Wand tool. Een snelle selectie Je ziet dan op de Options werkbalk bovenaan, dat die zich automatisch op Magic Wand aanpast. Stel Tolerance hier in op 25, Anti-aliased en Contiguous aan.

Een snelle selectie

Klik nu een keertje willekeurig op de achtergrond van je afbeelding. Speel eventueel met de Tolerance waarde (meer, minder) en klik opnieuw, herhaal het net zolang tot een overgrote deel van de afbeelding geselecteerd wordt.

Een snelle selectie

Druk je op de Shift toets, zal onder Magic Wand een plus tekentje aan Magic Wand gekoppeld worden. Door de Shift toets ingedrukt te houden kun je nu de uithoeken die buiten schot zijn gebleven aan de selectie toevoegen. Wellicht zult je meerdere keren moeten klikken tot het element, in dit geval dus de appel helemaal geselecteerd is. Klik nu op de Delete knop en de appel wordt nu vrijgemaakt.

Een snelle selectie

Alles om de appel heen is nu transparant. Mocht je dit nog niet direct zien omdat er nog een Background laag achter ligt. Dubbelklik hier eventueel op om deze te activeren en klik dan op het oog om deze laag onzichtbaar te maken. Nu ziet je een grijs/witte achtergrond. Dit staat voor "transparant" en heeft dus geen inhoud. Hier kun je dan een eigen foto of achtergrondkleur aan toevoegen op een laag die onder de appel wordt geplaatst.
Deze tutorial is overgenomen met toestemming van de Auteur: Alexander Vidakovic. :: Website :: Deze heeft schriftelijk toestemming gegeven en valt onder auteursrecht zoals bepaald bij de Nederlandse wetgeving.