Adobe Photoshop - Rode ogen tool/Gekleurde lenzen


Rode ogen tool/Gekleurde lenzen

Speciaal om rode ogen te verwijderen zit er vanaf Photoshop CS2 zowaar een Red Eye Removal tool. Om de tool te gebruiken onderneem de volgende stappen. Neem je foto met de rode ogen en pak de Red Eye tool aan de linkerkant.

Rode ogen tool/Gekleurde lenzen

Zoom dan in op de ogen door onder de Navigator de 100% te vergroten naar bijvoorbeeld 600% (CTRL + +). Sleep vervolgens een groot vierkant om het rode oog heen, en de rode ogen zijn verdwenen.

Rode ogen tool/Gekleurde lenzen

Er is nog een andere manier om Rode ogen te verwijderen of eventueel een andere kleur te geven. Pak de foto en zoom in op de ogen door onder de Navigator weer te vergroten naar bijvoorbeeld 600%.

Teken nu met je Eliptical Marquee tool een cirkel om het oog. Feather nog even met 1 pixel door naar Select, Modidy, Feather te gaan. Ga nu naar Image >> Adjustments >> Channel Mixer en zet hier rood op 0, zet groen op +60 en blauw +40. Je kunt hiermee wat schuiven met groen en blauw om het echt goed te krijgen.

Gekleurde lenzen toevoegen gaat op een soort gelijke manier. Teken nu met je Eliptical Marquee tool een cirkel om het oog. Feather nog even met 1 pixel door naar Select, Modidy, Feather te gaan. Echter ga nu naar Image >> Adjustments >> Hue/Saturation (CTRL + U).

Vink het knopje voor Colorize aan en verander Hue in 150 en Saturation in 50. Hiermee kun je ook schuiven zodat je je eigen kleur krijgt.

Rode ogen tool/Gekleurde lenzen