Adobe Photoshop - Pimp my ride / kleur vervangen


We gaan in deze tutorial de kleur vervangen van een auto, op deze manier kun je zien hoe je auto er met een andere kleur uitziet.

Open als eerste de afbeelding met de auto.

Pimp my ride

We beginnen met de auto uit te snijden, pak hiervoor de Polygonal Lasso tool. Pimp my ride

Ga met de lasso langs de randen van de auto om het uit te snijden, ga hier om de banden heen en laat de ramen buiten de selectie.

Pimp my ride

Zodra je de selectie afgerond hebt, druk je CTRL + C en CTRL + V en je krijgt een nieuwe laag met je uitgesneden selectie. Je kunt het uitsnijden ook in delen doen waar nodig en dan later de uitgesnede stukken weer 1 geheel maken door 1 laag te ervan te maken.

Pimp my ride

Het is opzich ook een leuk idee om de ramen uit te snijden en deze straks een donkere tint te geven. Het uitsnijden van de ramen doe je op dezelfde manier met de Lasso tool. Als resultaat nu heb je dan 2 lagen, 1 met de carroserie van de auto en 1 met de ramen.

Klik nu de laag aan met de carroserie en ga naar Image, Adjustments en klik op Heu/Saturation (CTRL + u) en vink Colorize aan. Stel hier nu je eigen gewenste kleur in door de schuifjes te veranderen naar wens.

Pimp my ride

Hierna kun je eventueel nog allerlei effecten toevoegen en de auto verder pimpen. Hieronder het resultaat met ook vernieuwde velgen.

Pimp my ride