Adobe Photoshop - Lasso Tool, doorgaan en document verschuiven


Als je gebruik maakt van de Lasso (L) dan kun je nog behoorlijk schuiven in je werk, ook terwijl je een selectie aan het uitwerken bent. Stel dat je bezig bent in je document en je merkt ineens dat je buiten het zichtbare moet zijn. Druk dan eens simpel op de spacebar van je toetsenbord en je ziet je cursor veranderen in een handje.

Nu kun je zolang je de spacebar (spatiebar) ingedrukt houd je document verschuiven. Als je dan de spacebar weer loslaat kun je verder gaan waar je gebleven was. Dit is eigenlijk een algemeen bruikbare tip, en is bruikbaar door vrijwel geheel photoshop.

Een andere Lasso tip: Als je tekent tegen de rand van je document en eigenlijk moet scrollen houd dan de Alt toets (Mac-Option toets) ingedrukt en laat je muisknop los, verplaats je muis naar de rand van het venster en je ziet dan dat het venster verschuift. Het vereist enig testen, maar je moet het eigenlijk zien om te snappen.

Als je dan klaar bent met verschuiven druk je de muisknop weer in en laat je de Alt/Option toets weer los. Verder kun je tijdens het selecteren ook nog zoomen in je document, (PC: Control-+) Command-+ (Plus toets) en (PC: Control--) Command-- (Min toets).