Adobe Photoshop - Foto in tekst


Als je een foto in je tekst plaatst kun je soms leuke effecten maken. Dit is relatief eenvoudig om te bereiken. Open een nieuw document met in dit geval met een afmeting van 300 bij 200 pixels met bijvoorbeeld een blauwe achtergrond.

Pak nu je Typetool en typ de gewenste tekst, wat hier in het lettertype Impact is.

Foto in tekst

Open dan de foto in Photoshop die je wilt gebruiken om in de tekst te plaatsen en sleep deze met de "Move tool" naar het andere document met de net getypte tekst. Zorg er dan voor dat de laag met de foto boven de laag met de tekst staat. Zo niet zet dit even juist.

Foto in tekst

Dan komt nu de truc. Druk op je toetsenbord de volgende combinatie tegelijk in. CTRL + Alt + G. De foto is staat nu in de tekst zoals hieronder. Daarnaast kun je met de "Move tool" (muis) nog gewoon de foto verplaatsen om deze goed in de tekst te krijgen en kun je eveneens de tekst nog gewoon aanpassen. Door dezelfde combinatie nogmaals te gebruiken (CTRL + Alt + G) maak je de foto weer los van de tekst.

Hierboven zet je een soort masker aan maar eventueel kun je ook de tekst permanent voorzien van een foto. Klik dan op de thumbnail van de tekst met de CTRL toets ingehouden zodat er een selectie van de tekst wordt gemaakt. Klik dan op de laag met de foto en draai de selectie om met behulp van CTRL + Shift + I.

Door nu op Delete te drukken snij je dan de tekst uit.

Foto in tekst