Adobe Photoshop - Flash fotogallerij mist in Photoshop CS4


Als je veel foto's hebt die je op internet wilt plaatsen is dit snel en eenvoudig te realiseren via Photoshop. Met Photoshop kun je standaard fotogallerijen maken met navigatie die je dan in 1 keer op internet kunt plaatsen. In de tutorial "Flash fotogallerij" wordt uitgelegd hoe je via File, Automate, Web Photo Gallery snel een fotogallerij kunt creŽren van een reeks foto's. Echter in Photoshop CS4 is de optie Web Photo Gallery niet meer standaard aanwezig. Wel is het nog beperkt mogelijk om via Bridge CS4 een gallerij te genereren echter is hier niet meer de optie om een Flashgallery te maken.

Flash fotogallerij

Het is mogelijk om de optie Web Photo Gallery terug te plaatsen in Photoshop CS4 inclusief de Flash gallerijopties die niet meer aanwezig waren, dit kan met de plug-ins pack van Adobe. Download daarvoor eerst het onderstaande bestand.Eenmaal gedownload pak het zipbestand uit, hierin bevindt zich het bestand "PHSPCS4_Cont_LS1.exe". Open deze en klik op de knop Volgende. De bestanden worden dan uitgepakt naar de standaard locatie op het bureaublad waar een map genaamd Adobe CS4 gemaakt wordt. Open dan deze map, hierin bevindt zich de map "Photoshop Content", klik hierop en open dan de map English > Goodies > Optional plug-ins en als laatste Plug-ins 32-bit.

Kopieer dan de map genaamd Automate in zijn geheel naar de Adobe Photoshop CS4 map op de computer, deze map vindt je normaal gesproken op de locatie: "C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS4\Plug-ins". Kopieer de map Automate hierheen en ga daarna terug naar de net uitgepakte bestanden op het bureaublad. Ga nu naar de map Photoshop Content\English\Goodies\Presets. Kopieer dan de gehele map "Web Photo Gallery" naar "C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS4\Presets".

Herstart dan Photoshop en de optie is nu beschikbaar onder File, Automate.

Flash fotogallerij

Flash fotogallerij