Adobe Photoshop - Photoshop Express


Adobe kondigde in september 2007 aan dat er een gratis online versie van Photoshop zou gaan komen, genaamd Photoshop Express. In maart 2008 kwam er een publieke betaa beschikbaar voor het grote publiek. Photoshop Express is een uitgeklede versie van Photoshop, volledig Flash gebaseerd. en is gericht op gebruikers die snelle bewerkingen willen uitvoeren zoals het bijsnijden, schalen en roteren van afbeeldingen. Andere functies zijn er met het verscherpen, rode ogen tool en het kunnen toepassen van een aantal effecten waarvan er nu zes aanwezig zijn.

Het online pakket biedt verder opties om albums te maken, albums / foto's te delen en bijvoorbeeld te importeren uit Google Picasa, Flickr of Facebook. Ook is het mogelijk om het pakket op volledig scherm te gebruiken en zijn slideshows van albums af te spelen.

Photoshop Express is te vinden op photoshop.com en je hebt een Adobe ID nodig om gebruik te kunnen maken van het pakket. Na het inloggen kom je standaard terecht in je eigen bibliotheek met een overzicht van albums, bestanden en vrienden.

Zodra je afbeeldingen wilt gaan bewerken, selecteer de afbeelding en klik onderaan op de knop "Edit". Vervolgens komen er een reeks standaard opties beschikbaar aan de linkerkant. Tijdens het bewerken kun je altijd even snel spieken hoe het origineel eruit zag via de "View original" knop bovenaan. Ook bovenaan kun je in en uitzoomen.

Photoshop Express

Een andere mogelijkheid naast het bewerken van de afbeelding is het decoreren van de afbeelding via de Decorate knop bovenaan. Je kunt hier je afbeelding voorzien van bijvoorbeeld tekst, bubbles, plaknotities, ballonnen.

Photoshop Express

Afbeeldingen die worden geupload en bewerkt kunnen eventueel worden voorzien van tags, gedeeld worden via de mail of via een link en daarnaast ook een printoptie. Na het bewerken kun je ervoor kiezen om de afbeelding als kopie op te slaan in plaats van het origineel te overschrijven.