Adobe Photoshop - Design Border


Soms is het bij afbeeldingen of banners wel eens mooi om er een leuke border omheen te maken. Open als eerste een bestaand of nieuw Document waar je de border op toe gaat passen. In dit geval gaat het om een leeg document (425px x 150px) zodat het wat duidelijker zichtbaar is.

Maak een nieuwe laag aan en selecteer de Polygonal Lasstool waarmee je begint met het ontwerpen van je border. Klik ergens vlakbij de buitenkant van je document en ga rondom het document, houdt hierbij de Shift toets eventueel ingedrukt. Ben je rondom geweest en heb je er een selectie van gemaakt, druk dan op Ctrl + Shift + I om de selectie om te keren.

Design Border

Zorg dat de selectie wel geselecteerd blijft en vul hem dan met een kleur naar wens en deslecteer de selectie met CTRL + D.

Design Border

Het is echter zo nog wat kalig, dus zou je er nog wat blending opties aan kunnen toevoegen door te dubbelklikken op de laag met de border en hier verschillende effecten te kiezen naar eigen wens.

Design Border

We gebruiken nu de Marquee Tools en Lasso Tools om gedeeltes van je border te gaan verwijderen. Selecteer bijvoorbeeld de Polygonal Lassotool en verwijder een hoek.

Design Border

Het beste is om naar eigen inzicht een beetje te spelen met het uitsnijden om zodoende tot een eigen unieke border te komen.

Design Border