Adobe Photoshop - Content-Aware Fill (Vanaf CS5)


In een andere tutorial gaat het over Content-Aware scale. In deze tutorial gaat het over een andere functie die beschikbaar is sinds Photoshop CS5, Content-Aware Fill. Deze nieuwe functie is erop gericht om je tijd te laten besparen en kan bijvoorbeeld gebruikt worden om mensen uit foto's te verwijderen. Kort gezegd kijkt Photoshop in dat geval naar de rest van de foto en zal dit als basis gebruiken om het gebied dat je wilt verwijderen te vullen.

Op deze manier is het dus bijvoorbeeld mogelijk om personen of andere objecten uit een foto te verwijderen zonder dat je hiervoor hoeft te klooien met andere gereedschappen.

Hieronder een voorbeeld van hoe dit werkt in de praktijk. Neem de onderstaande foto met daarop een man die voor een muur staat.

Content-Aware Fill

Let erop dat bij het openen van de foto de laag met de foto gedefinieerd staat als 'Background' en 'op slot' staat. Dat werkt net even sneller, anders kun je altijd de functie benaderen door naar Image te gaan en te kiezen voor 'Fill'.

Content-Aware Fill

De man moet verwijderd worden uit de foto en zodoende maak je een selectie om de man heen. Dit kun je doen met de Pen tool of de Lasso tool. Hieronder is de Pen tool gebruikt, let er dan op dat de optie 'Paths' bovenin geselecteerd is.

Content-Aware Fill

Zodra je dan de man hebt geselecteerd klik je in het gebied met de rechtermuisknop en kies je voor de optie 'Make selection' waarna het pad omgezet wordt naar een selectie.

Content-Aware Fill

Als in je lagenpallet 'Background' staat kun je nu simpelweg op de Backspace of Delete knop op je toetsenbord drukken waarna onderstaand dialoogvenster in beeld komt.

Content-Aware Fill

Je ziet dat hier standaard al 'Content-Aware' is geselecteerd en dus behoeft hier verder geen actie. Klik op OK. Photoshop zal dan het geselecteerde gebied verwijderen en deze opvullen door te kijken naar de rest van de foto. Het resultaat hieronder. Je ziet dat de man verwijderd is en op een aantal schoonheidsfoutjes na is dit aardig gelukt.

Content-Aware Fill

Een ander voorbeeld nog hieronder. In de foto zie je een luchtballon die verwijderd wordt.

Content-Aware Fill

Content-Aware Fill