Adobe Photoshop - BlingBling


We gaan blingbling tekst maken, maak een nieuw document van 500 x 150 met de eigen tekst, in dit geval "bling". Hieronder is gekozen voor het lettertype IMPACT, vetgedrukt, 90 pt. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de tekstlaag en kies de optie "Rasterize layer".

BlingBling

Maak nu een selectie om de tekst, door met CTRL in te houden en te klikken op de tekstlaag. Ga dan naar Filter > Render > Clouds (als de render niet beschikbaar is zorg dat je dan in de RGB mode komt).

BlingBling

Nu gaan we het diamanten effect creeŽren. Ga naar Filter > Distort > Glass, kies voor de Tiny Lens texture, gebruik de volgende instellingen zoals in de afbeelding hieronder.

BlingBling

Hieronder dan het resultaat.

BlingBling

Nu gaan we een gouden rand er omheen maken. Dubbelklik op de laag met de tekst en ga naar stroke en gebruik de volgende instellingen.

Position = Center
Fill type : Gradient, kies de kopere gradient,
Size = 10

Hier wordt een koperen gradient gebruikt, heb je deze gradient niet dan kun je deze downloaden via de volgende link: Koperen Gradient.

BlingBling

Ga nu naar Bevel and Emboss en neem onderstaande instellingen over.

Style: Stroke Emboss
Depth = 880
Size = 10

BlingBling

Klik op OK en de basis is klaar. Druk dan CTRL + D om de selectie op te heffen. Maak nu een nieuwe laag aan en zet deze laag onder de laag met de "Bling". Selecteer de "Bling" laag en ga naar Layer >> Merge down zodat het laageffect vast komt te staan. Nu gaan we een goud kleurtje aan geven.

BlingBling

Ga hiervoor naar Image > Adjustments > Hue/Saturation (CTRL + U) en zet Saturation op 70, maak dan met de Hue een goud kleurtje door deze rond de 25 te plaatsen.

BlingBling

Dan als laatste moeten er nog wat lichtpuntjes bij zeg maar. Ga naar de brush tool en laad de "Assorted Brushes" zoek in de lijst de Stardust small (50) zoals hieronder en stel je voorgrondkleur in op wit.

BlingBling

Maak een nieuw laag en zet wat lichtpunten op de tekst en klaar is de BlingBling.

BlingBling
Deze tutorial is overgenomen met toestemming van de Auteur: Colin Smith. :: Website†:: Deze heeft schriftelijk toestemming gegeven en valt onder auteursrecht zoals bepaald bij de Nederlandse wetgeving.