Adobe Photoshop - Snelle beweging


Voorheen bestond er altijd een apart pakket genaamd Image Ready als aanvulling op Photoshop om simpele GIF animaties mee te maken. Sinds Creative Suite 3 is Image Ready echter geheel komen te vervallen maar gelukkig heeft Photoshop sindsdien zelf een mogelijkheid om animaties te maken op vrijwel dezelfde manier.

Snelle beweging

Deze tutorial gaat over het maken van een snelle beweging, een simpele animatie. Neem een willekeurige afbeelding, in het voorbeeld hieronder is de afbeelding 400px bij 100px.

Zorg dat je één laag hebt en kopieer deze vervolgens. Ga daarna bovenin naar Filter, Blur en klik op Motion Blur. Zet Angle op 0 en Distance op 30 pixels.

Animatie

Ga bovenin naar Window en kies hier Animation. Er opent dan een nieuw palet. Klik dan op het oogje van de laag met de bewerkte afbeelding zodat deze onzichtbaar wordt. Kopieer dan het eerste frame door op het icoontje onderin het pallet te klikken direct naast de prullenbak. Het tweede frame is nu geselecteerd. Klik op het oogje voor de eerste laag om deze onzichtbaar te maken en klik vervolgens op het oogje van de tweede laag om deze weer in beeld te brengen. Het ziet er dan zo uit als hieronder in de screenshot.

Klik dan op het eerste frame en kopieer deze. Pak dan de kopie met je muis en sleep deze naar de derde plek. Kopieer dan het derde frame 7 keer zodat je in totaal 10 frames hebt. Klik dan op frame 1 en zet de tijd op 2.0 seconden. Een voorbeeld zie je hieronder.