Adobe Photoshop - Scan


Voorheen bestond er altijd een apart pakket genaamd Image Ready als aanvulling op Photoshop om simpele GIF animaties mee te maken. Sinds Creative Suite 3 is Image Ready echter geheel komen te vervallen maar gelukkig heeft Photoshop sindsdien zelf een mogelijkheid om animaties te maken op vrijwel dezelfde manier.

Het maken van een 'scan'. Open een nieuwe afbeelding, in dit geval van 260px bij 150px.

Scan

Maak een nieuwe laag en pak je rectangle marquee tool en maak een rechthoek over de afbeelding zoals in het voorbeeld hieronder.

Scan

Ga bovenin naar Window en kies hier Animation. Er opent dan een nieuw palet. Selecteer nu de laag met de gemaakte rechthoek en maak een nieuw frame aan. In het tweede frame verplaats de rechthoek naar beneden.

Scan

Klik nu op het kleine icoontje rechtsboven in het palet. In het menu dat opent kies voor 'Tween'. Vul hier achter 'Frames to Add' 20. Hoe hoger het getal hoe langer de animatie.

Scan

Plaats nu een nieuw frame helemaal achteraan en zorg dat hier de rechthoek weer bovenaan staat. Klik nu weer op tween en dan OK. De rechthoek gaat nu van boven naar onder maar dan ook weer terug.

Ga dan bovenin naar File en kies hier Save for web en sla het bestand als GIF op.

Scan