Adobe Photoshop - Afbeelding in monotone


Afbeelding in monotone, dit wil zeggen dat je de gehele afbeelding omzet in 1 kleur, mono. Dit kan mooie effecten opleveren in posters of flyers. Om dit te doen open je eerst de afbeelding die je wilt omzetten. Hieronder gebruiken we daar de punaises voor.

Afbeelding in monotone

Nu moet eerst de afbeelding omgezet worden in grijswaarden voordat er een monotone van gemaakt kan worden. Ga bovenin in het menu naar Image >> Mode >> Grayscale.

Afbeelding in monotone

Nu de afbeelding in grijswaarden is komt de optie beschikbaar om er een monotone van te maken. Ga nu opnieuw naar Image >> Mode maar kies dan de optie "Duotone". Er opent een nieuw scherm met de opties. Standaard staat het Type, linksbovenin op Monotone, dit kun je omzetten naar duotone, tritone of quadtone en zo meerdere kleuren mengen.

In dit geval is het dus monotone, klik op het tweede vakje achter Ink1 om het kleurenpallet te openen en een kleur te kiezen. De kleur wordt dan direct als voorbeeld toegepast op de afbeelding dus zie je direct het resultaat.

Afbeelding in monotone

Klik dan op OK om de kleur toe te passen. Wil je eventueel afbeeldingen hier aan toevoegen zullen deze ook in monotone omgezet worden. Wil je kleuren afbeeldingen toevoegen ga dan nu bovenin weer naar Image >> Mode en zet deze op RGB.

Afbeelding in monotone