Adobe Photoshop - Afbeeldingen kopiŽren naar Dreamweaver (Vanaf CS3)


Vanaf de CS3 versie is ook het programma Dreamweaver opgenomen wat eerst van het bedrijf Macromedia was. Doordat deze programma's nu bij elkaar horen onder de Suite is het nu mogelijk om eenvoudig bijvoorbeeld een afbeelding in te voegen in Dreamweaver direct vanuit Photoshop. Als je een afbeelding hebt gemaakt met meerdere lagen in Photoshop kun je per laag deze kopiŽren naar Dreamweaver of uiteraard door bijvoorbeeld 1 laag te maken van al je lagen en zodoende de gehele afbeelding te kopiŽren naar Dreamweaver.

Om het nu snel te kopiŽren van Photoshop naar Dreamweaver ga je bovenin in Photoshop in het menu naar Select en kies hier Select All. Druk dan op je toetsenbord CTRL + C om de op dat moment active laag te kopiŽren. Druk eventueel CTRL + Shift + C om alle lagen te kopiŽren als 1 afbeelding. Ga dan naar Dreamweaver naar de desbetreffende pagina en klik hier op een plek in de pagina. Druk dan CTRL + V op je toetsenbord om de afbeelding te plakken. Er komt dan een venster tevoorschijn zoals in de afbeelding hieronder.

Hierin kun je dan aangeven hoe je de afbeelding direct wilt opslaan in Dreamweaver zoals GIF en JPG. Ook de mogelijkheid om nog enigszins de afbeelding te bewerken, bij te snijden etc. Druk dan op OK en het venster opent met de vraag waar je de afbeelding op wilt slaan, hierna is de afbeelding automatisch ingevoegd in de pagina.

Het werkt overigens ook om afbeeldingen te kopieren uit andere programma's maar de combinatie met Photoshop kan met name handig zijn.