Google Analytics - Standaardpagina instellen


Zodra je Google Analytics hebt toegevoegd aan een website dan zal elke pagina waarop de code is geplaatst gemeten worden wat uiteraard ook de bedoeling is. Nu zal de site in kwestie waarschijnlijk een index.html bestand of index.php / index.asp bestand hebben die in de root staat en tevens wordt getoond op het moment dat je naar 'Home' gaat.

Zo kun je bijvoorbeeld gaan naar www.domein.nl en dezelfde pagina ook zien op het moment dat je naar www.domein.nl/index.html gaat. Google Analytics zal in de praktijk deze situatie behandelen alsof het om twee verschillende pagina's gaat ondanks dat het feitelijk dezelfde pagina's zijn. In de stats zul je dit terug zien als "/" en als "index.html".

Oplossing

Hier is een oplossing in de vorm van een 'standaardpagina' om zodoende het domein zelf ("/") en index.html binnen Analytics samen te voegen. Dit doe je door rechtsboven op de knop Beheerder te klikken. Klik daarna rechts in de derde kolom op Instellingen weergeven. Je komt dan terecht in een overzicht met alle instellingen van het profiel.

Standaardpagina instellen

Scroll dan naar beneden om 'Standaardpagina' op te zoeken. Vul hier de naam in van de hoofdpagina van de website zoals bijvoorbeeld index.html, index.php of index.asp en druk daarna op de blauwe knop 'Toepassen' onderaan. Vanaf nu zullen de gegevens worden gecombineerd. In de statistieken zul je dan deze standaardpagina zien en niet meer '/'.

Standaardpagina instellen