Google Analytics - Snelkoppelingen maken


Een kleine maar vrij handige feature binnen Google Analytics is het kunnen maken van snelkoppelingen naar je favoriete rapporten. Zodoende open je bepaalde rapporten veel sneller in plaats van het gehele menu aan de linkerkant door te hoeven klikken.

Het maken van snelkoppelingen is eenvoudig en gaat als volgt. Open het gewenste rapport waarnaar je een snelkoppeling wilt gaan maken en klik vervolgens dan bovenaan naast de knop om een rapport aan het dashboard toe te voegen op 'Snelkoppeling'.

Snelkoppelingen maken

Na klikken volgt er een popup waarin te lezen valt dat alle aanpassingen, waaronder geavanceerde segmenten, secundaire dimensies, sortering, etc, zal worden toegepast wanneer je het rapport weergeeft via de nieuwe snelkoppeling. Voer dan een naam in.

Snelkoppelingen maken

Na het klikken op OK wordt de snelkoppeling toegevoegd aan de linkerkant onder het menu item snelkoppelingen. Door het menu item open te klikken zie je een overzicht van alle ingestelde snelkoppelingen. Door op de optie Overzicht te klikken krijg je aan de rechterkant een overzicht van snelkoppelingen met achter elke snelkoppeling een knop 'Acties' om de naam aan te passen of de snelkoppeling eventueel weer te verwijderen.

Snelkoppelingen maken