Google Analytics - Analyse op pagina


Google Analytics kent een functie genaamd 'Analyse op pagina', voorheen had deze functie als naam 'Site-overlay'. Met deze functionaliteit wordt je website in een frame getoond en worden statistieken over de website heen geplaatst. Daarna kun je door de website heen bladeren. Standaard wordt bij elke op de pagina link informatie getoond zodra je hier met de muis overheen gaat. Je ziet dan het aantal kliks op de desbetreffende link.

Er is echter wel een nadeel, op het moment dat je twee links op een pagina hebt die beide naar dezelfde pagina verwijzen zul je bij elke link dezelfde statistieken zien. Je kunt standaard niet bekijken welke van de twee links op de pagina beter presteerde al is hier wel een oplossing voor die eigenlijk weer wordt afgeraden, meer daarover lees je hier.

Analyse op pagina kan geopend worden door rechts op het menu item Inhoud te klikken en daarna op Analyse op pagina. De homepage van de website zal dan worden geladen.

Google Analytics Site-overlay

Bovenaan zie je dan standaard informatie over de pagina in beeld. Het gaat hier om het aantal paginaweergaves, het aantal unieke paginaweergaves, de gemiddelde tijd op de pagina, de gemiddelde laadtijd, het weigeringspercentage en het uitstappercentage.

Direct eronder opties. Links staat een knop om alleen het aantal klikken te tonen boven een bepaald percentage. Rechts staan knoppen Ballonnen weergeven, Kleur weergeven en Browserformaat. Met de eerste knop schakel je de getoonde percentages uit, door kleuren in te schakelen wordt aangegeven welke links het meest worden aangeklikt en over browserformaat je hier meer. Als laatste hier een knop om het venster te vergroten.

Google Analytics Site-overlay