Google Analytics - Profiel kopiėren


Binnen Google Analytics bestaat de mogelijkheid om een profiel te kopieren of in feite een tweede profiel aan te maken voor dezelfde website. Het voordeel hiervan is dat je op deze manier bijvoorbeeld makkelijk kunt experimenteren met filters. Handig omdat ingestelde filters direct worden toegepast op gegevens bij binnenkomst en eenmaal toegepast niet meer teruggedraaid kunnen worden. Met een kopie van een profiel kun je filters loslaten op de gegevens van de nieuwe kopie zodat de originele gegevens ongeschonden blijven.

Een tweede profiel aanmaken gaat eenvoudig, binnen Google Analytics klik binnen het bestaande profiel rechtsboven op de knop Beheerder zodat je het overzicht met alle instellingen in beeld krijgt. Klik dan in de rechterkolom op Nieuw weergave maken.

Google Analytics profiel kopiėren

In het venster dat volgt voer een naam in voor de kopie in en klik Dataweergave maken.

Google Analytics profiel kopiėren

Na voltooing zal het nieuwe profiel aangemaakt worden en toegevoegd worden aan de lijst met profielen en tevens aan het menu dat linksboven onder het logo van Analytics staat. Er hoeven verder geen aanvullende acties uitgevoerd te worden echter begint de telling wel opnieuw en zal het dus een aantal uur duren voordat de gegevens beschikbaar komen.