Google Analytics - Picasa webalbums meten


Picasa webalbums, een product van Google om foto's online op te slaan en te delen bevat de mogelijkheid om met behulp van Google Analytics het bezoek aan je foto's te meten. Zodoende kun je dus, ongeacht of je een site hebt, bijhouden of foto's worden bekeken.

Om Albums te kunnen meten moet je als eerste binnen Google Analytics een nieuw profiel aanmaken waarna je de bijbehorende code krijgt. Om dit te doen klik rechtsboven op de knop Beheerder en voeg vervolgens in de middelste kolom een nieuwe profiel toe door op het Dropdown menu te klikken en onderin te kiezen voor Nieuwe property maken.

Google Picasa

Als internetadres geef je dan picasaweb.google.com op en vervolgens zal er een code worden gemaakt, het gaat puur om het ID, UA-XXXXX-XX. Ga vervolgens naar Picasaweb en klik rechtsboven op de knop instellingen (tandwieltje) en klik op het item Instellingen.

De opties openen en op het tabblad Algemeen staat onderaan 'Foto's bijhouden'. Klik hier dan op het vinkje voor de regel 'Bezoeken aan mijn foto's bijhouden met Google Analytics'. Er komt vervolgens een nieuw veld tevoorschijn, vul hier dan de net aangemaakte code in.

Google Picasa meten