Google Analytics - Intelligente meldingen beheren


Google Analytics beschikt sinds oktober 2009 over een functie genaamd 'Intelligente meldingen'. Dit zijn meldingen die eventueel worden gestuurd per e-mail op basis van opvallende verkeerspatronen zoals het plotseling sterk dalen van het aantal nieuwe bezoekers of juist het snel stijgen van het aantal bezoekers van een bepaalde website.

Deze meldingen moet je echter wel zelf eerst gaan instellen. Klik rechtsboven op de knop Beheerder. Klik daarna in de rechterkolom op het menu item Aangepaste meldingen.

Intelligente meldingen beheren

Klik daarna op de knop 'Nieuwe melding instellen'. Voer bovenin als eerste de naam in van de Melding en mits van toepassing selecteer eronder andere profielen waarvoor je de melding ook wilt instellen. Bij periode kies voor Dag, Week of Maand en eronder plaats een vinkje voor 'Stuur mij een e-mail wanneer deze melding wordt geactiveerd'. Zodra je dit aanvinkt kun je ook andere adressen instellen die een melding moeten ontvangen.

Dan komt het belangrijkste van de melding, het instellen van de voorwaarden. Kies eerst (groen) waarop de melding van toepassing is en kies daarna eronder wanneer je een waarschuwing wilt ontvangen. Kies daarna een voorwaarde, bijvoorbeeld 'Is groter dan' en vul erachter in het veld een gewenste waarde in. Zo stel je dan in dat er een melding moet volgen op het moment dat het aantal bezoeken van een website over de 200 gaat.

Klik dan op melding opslaan en de nieuwe melding is ingesteld en geactiveerd.

Intelligente meldingen beheren