Google Analytics - Bots filteren


Er is in Google Analytics een optie aanwezig om het verkeer van bots en spiders uit te sluiten. Door deze feature in te schakelen kun je voorkomen dat de bezoeken van bots en spiders worden meegenomen in de statistieken, standaard zullen dan alle bots en spiders die op de lijst van het IAB staan worden uitgesloten. Het inschakelen van de feature kan door te gaan naar de instellingen van de dataweergave. Selecteer hier dan het vinkje voor 'Alle treffers van bekende bots en spiders uitsluiten' onder de kop Bots filteren.

De uitleg van Google:
Het Google Analytics JavaScript verzendt alleen gegevens naar Google Analytics als JavaScript is ingeschakeld. Omdat de meeste zoekmachinerobots JavaScript niet activeren, wordt robotverkeer niet geteld in Google Analytics wanneer een JavaScript-trackingmethode wordt gebruikt.

Als de zoekmachine die uw site doorzoekt JavaScript activeert of als u uw websiteserverbestanden heeft geconfigureerd om de Analytics-trackingbeacon te verzenden, worden gegevens van zoekmachinerobots opgenomen in uw rapporten.