Google Analytics - Blogger meten


Blogger heeft sinds september 2011 een eigen onderdeel om statistieken per blog bij te houden maar dit gaat niet zo diep als in het geval van Google Analytics. Nu kon een blog altijd al worden voorzien van Google Analytics door de code rechtstreeks in een template te plaatsen maar dit is natuurlijk geen handige manier. Gelukkig is er tegenwoordig een optie binnen de instellingen van Blogger om Google Analytics eenvoudig toe te voegen.

Accountnummer

Om Google Analytics toe te voegen maak eerst een nieuw profiel aan in Analytics en kopieer daarna het bijbehorende accountnummer. Om dit te doen klik rechtsboven op de knop Beheerder en voeg vervolgens in de middelste kolom een nieuwe profiel toe door op het Dropdown menu te klikken en onderin te kiezen voor Nieuwe property maken. Als internetadres geef je dan het adres van je blog op en vervolgens zal er een unieke code worden gemaakt (UA-XXXXX-XX). Kopieer vervolgens dan deze nieuwe unieke code.

Blogger

Ga vervolgens naar de instellingen van Blogger en kies aan de linkerkant in het menu voor 'Overig'. Rechts staat dan onderaan het veld om het nieuwe accountnummer van Google Analytics in te voeren. Klik daarna bovenaan op de oranje knop 'Instellingen opslaan'.