Google Analytics - Notities maken


Een kleine maar toch zeer handige functie binnen Google Analytics is de mogelijkheid om snel notities te kunnen plaatsen. Met deze functie kun je eenvoudig een aantekening plaatsen op een bepaalde dag om bijvoorbeeld achteraf te verklaren waarom het aantal bezoekers op een dag erg hoog, of juist erg laag was of om juist van te voren al aan te geven dat je bepaalde wijzigingen binnen een website hebt doorgevoerd.

Om een nieuwe notitie aan te maken doe je het volgende. Direct onder de grafiek bovenaan zie je een klein pijltje staan waarmee je de werkbalk eronder kunt openen.

Google Analytics Annotaties maken

Aan de rechterkant staat dan een link "Nieuwe annotatie maken". Klik op deze link om een nieuwe notitie te maken. De datum van vandaag wordt standaard gekozen maar aan de linkerkant kan dit snel aangepast worden. Links naast de datum kun je eventueel de notitie markeren met een ster, handig als je veel notities maakt, en er is een optie om de zichtbaarheid in te stellen, gedeeld of privé. Een notitie mag uit 160 karakters bestaan.

Google Analytics Annotaties maken

Klik dan op de knop 'Opslaan' waarna de notitie wordt geplaatst. Om notities weer terug in beeld te krijgen klik opnieuw op het kleine pijltje onder de grafiek. Ook zal er op de betreffende dag een icoon worden geplaatst zoals je hieronder ziet in de screenshot.

Google Analytics Annotaties maken