Google Analytics - Andere gebruikers toegang geven


Het kan natuurlijk zo zijn dat je de statistieken van een website met iemand anders wilt delen en deze gebruiker zodoende ook toegang wilt geven tot Analytics. Op deze manier geef je uitgebreide toegang om de statistieken te bekijken, het delen van een dashboard zoals in een andere tutorial wordt besproken kan eventueel als alternatief ook. Daarnaast kun je ook dagelijks, wekelijks of maandelijks een automatische e-mail laten versturen.

Om andere gebruikers toegang te geven klik rechtsboven op de knop Beheerder. Je hebt dan de keuze om een gebruiker op verschillende niveau's toe te voegen, dit kan op account-, property- of profielniveau. Klik daarna in een van de drie kolommen op het menu item Gebruikersbeheer om een nieuwe gebruiker op het betreffende niveau toe te voegen.

Google Analytics, Andere gebruikers toegang geven

Voer dan onder het overzicht met gebruikers het e-mailadres van de nieuwe gebruiker in, dit moet een Google Account zijn. Naast het veld om een e-mailadres in te voeren kan dan ingesteld worden welke rechten deze gebruiker krijgt. Zo heb je hier de keuze om de gebruiker alleen leesrechten te geven maar kan er ook ingesteld worden dat de gebruiker wijzigingen op het betreffende niveau mag doorvoeren. Eronder kan aangezet worden dat de gebruiker een e-mail ontvangt over het feit dat hij is toegevoegd. Klik dan op toevoegen.

Google Analytics, Andere gebruikers toegang geven

De nieuwe gebruiker heeft dan direct toegang tot de statistieken. De rechten kunnen altijd achteraf weer in dit overzicht aangepast worden indien gewenst. Ongeacht welke rol is gekozen mag een gebruiker rapporten exporteren en automatische e-mails instellen.