Google Analytics - Aangepaste rapporten maken


Binnen Google Analytics bestaat de mogelijkheid om aangepaste rapporten te maken. Zoals de naam al suggereert stel je met deze functie zelf geheel naar eigen wens een rapport samen. Op deze manier maak je een rapport waarin alleen de gegevens worden getoont die je zelf wilt weergeven en ben je dus niet afhankelijk van de standaard rapportage. Je kunt meerdere aangepaste rapporten op deze manier samenstellen.

Om een aangepast rapport te maken klik bovenin binnen het profiel op de knop "Aanpassing". Je komt dan op het overzicht terecht waar later alle gemaakte aangepaste rapporten worden geplaatst, eventueel met categorieŽn. Verwijderen van rapporten kan hier ook. Klik nu eerst bovenaan op de knop 'Nieuw aangepast rapport' om te beginnen.

Aangepaste rapporten maken

Je kunt dan beginnen met het samenstellen van je nieuwe rapport. Bovenin kun je dan de titel van het rapport aanpassen. Deze titel komt dan terug op de overzichtspagina.

Daarna voeg je de Statistieken toe, dit zijn de blauwe vakken (Statistiekgroepen) die je in het in rapport straks terug zal zien als de diverse kolommen. Zo kun je hier bijvoorbeeld kiezen voor het aantal unieke paginaweergaves, totaal aantal unieke zoekopdrachten, etc. Klik om deze toe te voegen. Kies eronder dan dimensies (groen). Hier is onder andere te kiezen uit informatie over de bezoekers zoals de browser, besturingsysteem en meer.

Aangepaste rapporten maken

Op deze manier kun je bijvoorbeeld een rapport genereren die toont hoeveel unieke paginaweergaves er waren op een bepaald uur van de dag met subcategorieen die tonen uit welke landen al deze bezoekers kwamen met daarna de regio en de plaats.

Aangepaste rapporten maken

Zodoende kun je dan dus geheel een eigen rapport samenstellen. Als je klaar bent klik onderaan de pagina op de knop Opslaan waarna het rapport direct wordt geopend. Op de overzichtspagina zie je dan het rapport weer terug met achter elk rapport de datum waarop deze gemaakt werd. Via 'Acties' achter een rapport kan deze gekopieerd / bewerkt worden.

Aangepast rapport delen

Hier ook de optie om de configuratie van een rapport te delen. Je krijgt dan een link om het rapport te delen met iemand anders. Daarmee geef je geen toegang tot je eigen statistieken maar deel je puur de opbouw van het rapport die je zelf hebt gemaakt. Degene die de link opent kan deze configuratie dan toepassen op zijn eigen statistieken.

Aangepaste rapporten maken