Adobe Acrobat - Wachtwoord op PDF


In Word zit de optie om een document te beveiligen en te voorzien van een wachtwoord apart voor het openen en voor het bewerken. Ditzelfde is te bereiken met Adobe Acrobat en nog veel uitgebreider met meer opties.

Open het PDF bestand dat je wilt beveiligen en druk bovenin op de knop "Secure" en klik op de optie "Encrypt with password".

Wachtwoord op PDF

Vervolgens opent het dialoogvenster met de diverse opties.

Wachtwoord op PDF

Als eerst de optie om het document zo te beveiligen dat de gebruiker eerst een wachtwoord moet opgeven om het document te openen. Plaats een vinkje voor "Document open password" en vul je wachtwoord in.

Daaronder krijg je dan de permissies. Hier stel je een wachtwoord in als je wilt voorkomen dat het document aangepast wordt of zelfs geprint wordt. Vink ook weer het vinkje aan en vul je wachtwoord in. Deze mag niet hetzelfde zijn als het wachtwoord voor het openen van het document. Achter "Printing Allowed" stel je in op welke resolutie het geprint mag worden (hoog of laag). Achter "Changes Allowed" maak je de keus uit 4 permissie opties. Kies hier degene die je wenst.

De laatste 2 opties eronder zorgen ervoor of er wel of niet tekst/plaatjes gekopieerd mogen worden en dat screenreaders gebruikt mogen worden. Druk nu op OK en bevestig de 2 wachtwoorden en je document is beveiligd na het opslaan.