Adobe Acrobat - PDF samenvoegen


Het komt uiteraard wel eens voor dat je twee PDF bestanden hebt en hier één bestand van wilt maken, dit kan eenvoudig met Adobe Acrobat. Nu zijn er twee manieren om van twee bestanden één te maken. De eerste en meest snelle manier is om het ene bestand achter het andere bestand in te voegen, hiermee wordt het bestand dan direct achter de eerste PDF geplaatst. Een andere manier is een PDF bestand in te voegen tussen pagina's van een al bestaande PDF. Als eerste hieronder het snel samenvoegen van twee bestanden achter elkaar middels de Wizard.

Nadat je Acrobat hebt opgestart klik dan op de knop "Combine" bovenin de menubalk en klik op de optie "Merge files into a single PDF".

PDF samenvoegen

Er opent dan een nieuw venster met de Wizard. Klik hierin linksbovenin op de knop "Add Files". Open dan eerst het bestand dat je ook vooraan wilt zien in je nieuwe PDF bestand, middels de knoppen onderaan "Move Up, Move Down" bepaal je achteraf de volgorde van hoe de bestanden worden samengevoegd. Klik dan op Next.

PDF samenvoegen

Klik dan op de knop Combine Files en de gecombineerde PDF wordt gemaakt waarna direct de vraag volgt om het PDF bestand op te slaan.