Adobe Acrobat - Notities


Om bijvoorbeeld wijzigingen aan te geven of gedeeltes van de tekst te markeren zijn daarvoor de Comment tools. Het makkelijkst is om hiervoor de werkbalk te activeren, deze open je door bovenin op de Comments knop te klikken en hier te kiezen voor "Show Comment & Markup Toolbar".

Notities

Er komt nu een werkbalkje tevoorschijn met diverse opties. Als eerste de optie om tekst te markeren met een marker. De gemarkeerde tekst zal dan geel worden. Selecteer hiervoor de "Highlight text tool", dit is de vierde knop op de werkbalk.

Notities

Je cursors wijzigt dan in een tekstcursor en selecteer vervolgens in de tekst het gedeelte wat je wilt markeren. Dit ziet er als onderstaand uit.

Notities

De tweede optie om een notitie te maken is met de note tool. Deze plaats je door in de werkbalk op eerste knop "Sticky note" te klikkene. Klik dan met de muis op de plek waar je de notitie in wilt voegen, de notitie wordt dan ingevoegd en is eventueel te verslepen naar een andere plek met de muis.

Notities

Met de stamp tool, ook te bereiken via de werkbalk zet je een stempel op het document. Deze stempel optie is de derde knop op de werkbalk en het klikken op het kleine pijltje geeft verschillende soorten stempels weer. Nadat je een stempel hebt gekozen klik in het document op de plek waar je de stempel wilt plaatsen.

Notities