Adobe Acrobat - Beeldopties


Adobe Acrobat kent diverse beeldopties als een loep, volledig scherm etc.

Full screen

Om een PDF in volledig scherm te bekijken ga je boven in naar view en dan kies je de optie "full screen" met de ESC knop kom je weer uit de weergave.

Loep

Een loep is ook 1 van de beeldopties. Met de loep kun je via een apart venster inzoomen op een geselecteerd stukje van het document zonde dat je echt op het document zelf inzoomt. Klik met de rechtermuisknop op de zoomknop en kies Loupe, de knop komt dan tevoorschijn in de werkbalk, klik hierop om te activeren.

Beeldopties

Sleep dan met de muis een kader om het gedeelte wat je wilt vergroten, de vergroting komt dan direct in beeld.

Dynamic zoom

Onder dezelfde knop waar je de loep vind staat ook een optie "Dynamic zoom". Dit houd in dat als je deze gebruikt de muiscursor wijzigt en dat je dynamisch in en uit kunt zoomen. Dit doe je door de linkermuisknop in te houden en naar boven te bewegen om in te zoomen, naar onder om uit te zoomen. Vanaf Adobe Acrobat versie 8, klik met de rechtermuisknop op de zoomknop en kies Dynamic zoom, de knop komt dan tevoorschijn in de werkbalk, klik hierop om te activeren.

Automatic scroll

Automatic scroll vind je via het menu bovenaan onder View, automatic scroll. Dit kan handig zijn bij een lang document, bij het aanklikken gaat het document van boven tot aan het einde zoals de naam al zegt automatisch scrollen.

Voorlezen

Een PDF document dat opgebouwd is als tekst kan voor je voorgelezen worden. Deze optie bereik je eveneens door naar View te gaan en hier te klikken op Read out loud en vervolgens op Read this page only. Echter het is niet echt duidelijk maar het zal een toevoeging kunnen zijn voor sommigen.

Draaien

Het document is te kantelen met de rotate optie. Ga naar View en klik op Rotate view en kies voor Clockwise. Je kunt hier dus klokgewijs je document draaien.

Raster, rulers, guides

Raster, grid over je document leggen. Ga naar View en klik op Grid. Er komt nu een blauw raster over je document te liggen. Daaronder onder view vind je ook de rulers en de guides opties. Door de rulers aan te zetten komen de linialen tevoorschijn bovenin en links. Met het activeren van de guides krijg je hulplijnen. Deze sleep je vanuit de liniaal boven of links door de linkermuisknop vast te houden.