Adobe Acrobat - Acrobat.com


Als je veel met PDF bestanden werkt is daar de online gratis dienst van Adobe, Acrobat.com. Deze dienst stelt je instaat om PDF bestanden maar ook andere type bestanden te uploaden en deze vervolgens te delen met andere gebruikers. Uiteraard kun je ook bestanden geheel prive houden en zodoende de dienst laten dienen als opslag. Op het moment van schrijven is er 5 GB aan ruimte beschikbaar.

Niet alleen het uploaden en delen van bestanden is mogelijk. Acrobat.com biedt verder nog meer opties zoals het uploaden van een .doc bestand die vervolgens automatisch wordt omgezet naar een PDF bestand die dan ook weer te downloaden of te delen is.

Om gebruik te maken van de dienst is een Adobe ID benodigd, een gratis Adobe account. Vervolgens kun je beginnen met het uploaden van bestanden waarvan je een overzicht ziet die alfabetisch is gesorteerd. Achter elk bestand is een menu beschikbaar met opties om het bestand te downloaden en te verwijderen.

Verder pak je hier snel de URL naar het bestand zodat het bestand bekeken kan worden door andere mensen. Ook een optie om mensen te mailen met een link naar het bestand. Als laatste heb je de mogelijkheid om een PDF bestand in te sluiten op een website waarvan hieronder een voorbeeld. Dit werkt ook met geuploade Word documenten.

PDF samenvoegen

Een andere mogelijkheid is het geheel zelf creeeren van documenten via Buzzword, een onderdeel van Acrobat.com. Hiermee heb je de beschikking over een online tekstverwerken vergelijkbaar met bijvoorbeeld Google Docs. Zodoende kun je online je eigen documenten maken en deze opslaan als PDF bestanden. Buzzword beschikt over diverse opmaakopties, een spellingscontrole en opties om afbeeldingen en tabellen in te voegen. Buzzword documenten worden in een aparte bestandenlijst getoond.

PDF samenvoegen

Een voorbeeld van een ingesloten PDF bestand hieronder. De viewer heeft diverse opties zoals het vergroten tot volledig scherm en het downloaden en delen van het bestand.