Windows XP - Video's als screensaver gebruiken


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

Binnen Windows Vista is de mogelijkheid al standaard, echter binnen Windows XP niet, de mogelijkheid om video's te gebruiken als screensaver. Om toch gebruik te kunnen maken van deze mogelijkheid binnen Windows XP heeft Microsoft een tooltje gemaakt waardoor de optie beschikbaar komt. Deze is via de onderstaande link te downloaden.Na het downloaden pak het zip-bestand uit en installeer het bestand. Na installatie zal het venster om screensavers in te stellen automatisch openen. Klik hier dan op de knop Instellingen.

Video's als screensaver gebruiken

Plaats dan een vinkje voor de tweede optie en klik op de knop Bladeren. Hier kun je dan de map aangeven waarin je de video's hebt staan die je als screensaver wilt gebruiken. De screensaver zal alle video's uit deze map dan achter elkaar afspelen. In het instellingen scherm kun je dan evenuteel een vinkje plaatsen voor de regel "Play video in random order" waarmee dan alle video's in willekeurige volgorde afgespeeld zullen worden. Eronder ook nog de optie om de video's zonder geluid af te spelen door een vinkje te plaatsen voor "Mute sound".

Video's als screensaver gebruiken