Windows XP - Slaapstand modus inschakelen


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

Wanneer je je computer een tijdje niet gebruikt, bijvoorbeeld tijdens je lunchpauze, dan kan je hem best in de Hibernate (slaapstand) modus zetten. In deze modus verbruikt je computer geen onnodige energie en met een druk op de knop start hij weer op en plaatst je daar waar je gebleven was, bijvoorbeeld in de tweede paragraaf van je Word document.

De Slaapstand modus behoort echter niet tot de standaard keuzemogelijkheden waarover je beschikt wanneer je het systeem wil uitschakelen. Eerst moet de Slaapstand mogelijkheid ingeschakeld worden. Ga hiervoor naar Start en kies hier Configuratiescherm. Druk dan op de categorie Prestaties en Onderhoud en klik daarna op Energiebeheer. In het venster dat opent klik op het tabblad Slaapstand en plaatst een vinkje voor de regel Slaapstand inschakelen. Druk daarna op OK om op te slaan.

Slaapstand modus

Om nu de PC in de Slaapstand te zetten ga naar Start en kies Uitschakelen. Dan volgt het keuzemenu met Stadn-by, Afsluiten en Herstarten. Druk nu op de SHIFT-toets en je zult zien dat de Stand-By optie verandert in Slaapstand.