Windows XP - Powertoy Webcam Timershot


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

Een programma uit de collectie Powertoys is Timershot. Hiermee is het mogelijk mits je de beschikking hebt over een webcam, om met de webcam automatisch foto's te maken om een bepaalde ingestelde tijd. Om dit te doen download het programma via de onderstaande link en installeer deze.Na installatie ga naar Start en klik op Alle programma's, klik hier dan op Powertoys for Windows XP en klik op Timershot. Het programma opent dan en als het goed is staat dan achter "Device" je webcam. Klik dan op de twee pijltjes rechtsonderin om de opties tevoorschijn te halen.

Powertoy Webcam Timershot

Onder de kop Picture Options kun je dan instellen om de hoeveel tijd er automatisch een foto gemaakt moet worden. Dit is vrij in te stellen in minuten, seconden, uren en dagen. Onder File location kun je dan de plek aangeven waar de foto's opgeslagen moeten worden. Het programma draait na instellen automatisch mee, dit is te zien aan een icoon rechtsonderin in de taakbalk.

Powertoy Webcam Timershot