Windows XP - Powertoy HTML Slideshow wizard


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

Er zijn diverse kleine programma's uitgebracht door Microsoft voor Windows XP genaamd Powertoys waaronder de powertoy om snel een HTML slideshow te genereren. Op deze manier is eenvoudig een slideshow te genereren die vervolgens is te uploaden naar bijvoorbeeld een website.

Om nu van een reeks afbeeldingen een slideshow te maken download de Powertoy via de onderstaande link en installeer deze daarna.Na installatie is de Powertoy terug te vinden onder Start - Alle programma's - Powertoys - Slide Show Wizard, start deze dan hier waarna het introductiescherm volgt. Klik op volgende om naar de volgende stap te gaan. Hier dan de optie om bestanden te selecteren voor de slideshow. Klik op "Add Image" om afbeeldingen toe te voegen, eventueel kun je ook een map aanwijzen waaruit de afbeeldingen moeten komen via de "Add Folder" knop. Klik daarna op volgende.

Powertoy HTML Slideshow wizard

In deze stap als eerste de optie om een naam te geven aan de slideshow met daaronder evenuteel de optie om een auteur in te vullen. Geef daaronder de naam van de map op waar je de slideshow wilt gaan opslaan. Onder Picture size geef je dan aan hoe groot de foto's moeten worden en rechts staat dan nog het Slideshow type. Hier kun je kiezen voor het soort slideshow, Simple of Advanced en daaronder de optie om de slideshow fullscreen weer te geven. Druk daarna op volgende.

Powertoy HTML Slideshow wizard

De Slideshow is dan afgerond en te vinden in de net opgegeven map waar deze opgeslagen moest worden. Een voorbeeld van een slideshow via de link: Voorbeeld slideshow.